8 september 2013
18:00

Lohärads IF Blå

Referat: Gräsö IF P99 - Lohärads IF Blå

Dags för borta matche mot Gräsö, som vi vet är bra. Vi hade svårt mot dom hemma, då blev det 2-2.

Vi hade en trevande start, det var lite mera Gräsö i spelet. Under första 17-18 minuterna hade Gräsö några chanser som borde ha blivit mål, de kom igenom i mitten alldeles för enkelt. Deras forward (#18) var mycket snabb och var svår att stoppa.
I 18/19:e minuten gjorde Gräsö två mål efter varandra. Visst var de värda något mål, men inte två så nära inpå varandra. Första målet var en miss i försvaret, och det andra målet var en boll i djupet. Vi tar då timeout och pratade med killarna om att släppa detta och kämpa vidare, det kändes bra.

Vi var frusterade vid sidan av plan och började prata om att göra ett målvaktsbyte, då erbjöd sig Alex Mesch att han kunde stå. Jätte bra, så i den 30:e min tog vi ut Zacke från målet (som hade varit mycket duktig) och in med Mesch. Mesch börjar med att slänga sig och klista ett kanon skott, det gav respekt, vilken räddning.
Tyvärr gjorde Gräsö 3-0 i den 34:e minuten, det kändes inte rättvist. När vi hade tagit över mycket av spelet.

I halvtid lovade killarna att ge järnet och verkligen visa vägen.

Vi spelade en kanon fotboll under hela andra halvlek, många som hade bra kombinationer och vi jobbade som ett lag. Jätte kul att se. Vi stod högt hela halvleken och stressade Gräsö, de skapade inte mycket. Men var ändå farliga i de få chanser de hade under andra halvlek. Det rensade mycket och långt in i skogen ibland.

I den 35:e min gör vi 3-1. Zacke hittar Robin med en cross från vänster kanten in i straffområdet, där Robin hinner före deras målvakt och sedan bara lägger in den. Nu var vi på gång. Det var vår halvlek. Mesch fortsätter att göra ett mycket bra jobb i målet.

Vi tog timeout i 58:e min. Nu var det bara att fortsätta kämpa och ha tålamod. Målen skulle komma.

I den 64:e min gör vi 3-2. Berga slår en frispark från vänster kanten, där Zacke snyggt nick skarvar/touchar in den i mål.
Nu jagade vi kvittering, bollen skulle in. Under andra halvlek ändrade vi från 4-2-3-1 till först 4-4-2 och sista 12 minuterna till 4-3-3 (efter timeouten). Vi ville inte flytta folk från backlinjen, för de kändes farliga när de fick sina få chanser.
I den 69:e min gör vi 3-3, det kändes väldigt skönt och rättvist. Ruben slår en passning i djupet till Zacke på vänster kanten som skär in och lägger den snyggt vid första stolpen, precis när målvakten flyttar sig.

Det blev 3-3, det var en grym lag insats. Vilken andra halvlek.

Jätte plus till hela laget.
Vi vill ändå nämna två spelare:
- Mesch som erbjuder sig att ställa sig i mål och gör en kanon insats. Tack Mesch och en grym insats.
- Zacke som börjar som målvakt och sedan går ut på plan och är delaktig i alla tre målen (2+1).